top of page

Πέντε καλοί λόγοι για να έρθεις και εσύ φέτος στο Φοιτητικό Συνέδριο


Πέντε καλοί λόγοι για να έρθεις και εσύ φέτος στο Φοιτητικό Συνέδριο:

  1. Έλα γιατί είναι αποκλειστικά για σένα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το συνέδριο είναι το μόνο συνέδριο στην Ελλαδά που είναι αποκλειστικά για φοιτητές. Το συνέδριο αυτό γίνεται για να σε βοηθήσει να σκεφτείς βιβλικά για τη σημασία του να είσαι Χριστιανός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. Μην το χάσεις!

  2. Έλα για να μπορέσεις να είσαι πιο ανοιχτός στο Πανεπιστήμιο για το Θεό στον οποίο πιστεύεις. Κάποιοι χριστιανοί φοιτητές δε ζουν και δεν μιλούν ανοιχτά για την πίστη τους στο Πανεπιστήμιο. Άλλοι χάνονται μέσα στο πλήθος και δεν κάνουν φιλίες φοβούμενοι ότι θα πρέπει να μιλήσουν γι’ αυτό που πιστεύουν. Υπάρχει μια τρίτη επιλογή; Ε ναι λοιπόν υπάρχει! Μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στο Πανεπιστήμιο σου, να κάνεις φίλους και να μιλάς ελεύθερα για την πίστη σου. Διαφορετικός από τους άλλους, αλλά με έναν τρόπο που ελκύει. Το συνέδριο αυτό θα σε βοηθήσει να το κάνεις. Μην το χάσεις!

  3. Έλα για να στηρίξεις άλλους Χριστιανούς φοιτητές και αυτοί να στηρίξουν εσένα. Κάποιοι από τους φοιτητές που έρχονται στο συνέδριο είναι οι μόνοι Χριστιανοί φοιτητές στο τμήμα τους ή και σε ολόκληρο το πανεπιστήμιο τους. Άλλοι είναι οι μόνοι χριστιανοί φοιτητές σε ολόκληρη την πόλη. Αν είσαι και εσύ σε μία από αυτές τις κατηγορίες, έλα για να ενθαρρυνθείς, να υποστηριχθείς και να συμπροσευχηθείς. Εάν πάλι δεν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες τότε έλα για να γνωρίσεις, να υποστηρίξεις και να προσευχηθείς για αυτούς που είναι μόνοι τους. Όπως και να έχει, μην το χάσεις!

  4. Έλα για να πάρεις ιδέες για το πως να μοιραστείς το ευαγγέλιο με τους συμφοιτητές σου. Δεν έχει σημασία σε ποια εκκλησία πηγαίνεις ή σε ποιά κοινωνική βαθμίδα ανήκεις, οι άνθρωποι σώζονται μόνο αν εμπιστευθούν αποκλειστικά τον Ιησού Χριστο (Πραξ 4:12). Έλα για να σκεφτείς πως μπορείς να μοιραστείς τα καλά νέα με τους άλλους. Μην το χάσεις!

  5. Έλα για να ακούσεις το Θεό και για να Του μιλήσεις. Θα διαβάσουμε το Λόγο Του για να μπορέσουμε να ακούσουμε αυτα που έχει να μας πει για τη ζωή του φοιτητή μέσα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Θα του μιλήσουμε και εμείς, θα προσευχηθούμε και θα φέρουμε μπροστά στο Θεό τις ελπίδες μας και τους φόβους μας για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Θα προσευχηθούμε ακόμη και για Χριστιανούς φοιτητές από άλλες χώρες. Μην το χάσεις!

Πέντε κακοί λόγοι για να μην έρθεις:

  1. Εάν έχεις οικονομικό πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα είναι τα χρήματα, μην διστάσεις να το πεις σε κάποιον/α από την ομάδα εργατών του Ethos-ΣΧΕΦ ή να γράψε απευθείας στο dboukis@gmail.com για το ζήτημα αυτό. Δεν θέλουμε κανένας να χάσει το συνέδριο επειδή δεν μπορεί να το πληρώσει. Μην το χάσεις!

  2. Εάν δεν γνωρίζεις κανέναν από τους άλλους συνέδρους. Μην αγχώνεσαι δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτεται αυτό. Το συνέδριο αυτό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις άτομα σαν κι εσένα. Άτομα που σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο με εσένα, ή που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση ή που παλεύουν με τα ίδια προβλήματα. Έλα να γνωρίσεις άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν ή άτομα που μπορείς να βοηθήσεις εσύ. Μην το χάσεις!

  3. Εάν είσαι πολύ απασχολημένος. Μπορεί να νιώθεις ότι το να χάσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για ένα συνέδριο δεν είναι και η καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου ή ότι θα σε αποσπάσει από τις σπουδές σου. Ίσως νιώθεις ότι δεν μπορείς να έρθεις λόγω άλλων υποχρεώσεων σου στην εκκλησία ή στον όμιλο σου. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το συνέδριο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επενδύσεις τον χρόνο σου. Μια επένδυση πάντα φαίνεται σαν να κοστίζει πολλά, αλλά στο τέλος βγαίνει σε καλό. Αυτή τη στιγμή το «κόστος» μπορεί να σου φαίνεται πολύ, αλλά μπορείς να αναβάλεις κάτι για το Σαββατοκύριακο. Έκεινη την εργασία μπορείς να τη συνεχίσεις τη Δευτερα και σίγουρα θα υπάρχει και κάποιος άλλος που μπορεί να αναλάβει την τάξη σου στο Κυριακό Σχολείο για μία Κυριακή (μπορεί μάλιστα να ενθαρρύνεις να κάνουν το βήμα και να αναλάβουν και αυτοί μία τάξη!) Αλλά σκέψου αυτό: Η ανταμοιβή σου να είναι τεράστια, απλά κοίταξε τους πέντε καλούς λόγους για να έρθεις παραπάνω! Έχεις μονο λίγες ευκαιρίες για να μπορέσεις να έρθεις στο συνέδριο... μην ξεχνάς είναι αποκλειστικά για φοιτητές. Μην το χάσεις.

  4. Εάν σου είχε φανεί βαρετό πέρσυ. Σου ζητούμε συγγνώμη που αισθάνθηκες έτσι! Θέλουμε να μάθουμε από αυτή την εμπειρία σου και να βελτιωθούμε. Πρώτον, πες μας τί θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε και δεύτερον έλα για να συμμετέχεις και να πάρεις μέρος στις αλλαγές. Μην το χάσεις!

  5. Εάν δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Έλα περιμένοντας να ακούσεις τον Θεό να σου μιλήσει. Θα σε προκαλέσει και θα σε ενθαρρύνει ως Χριστιανό φοιτητή. Να περιμένεις βιβλική μελέτη για θέματα που αφορούν εσένα και το πανεπιστήμιο σου, εμπειρίες άλλων ανθρώπων από τον ακαδημαϊκό χώρο και εργαστήρια. Να περιμένεις ερωτήσεις που θα σε προκαλέσουν, να περιμένεις να προσευχηθείς για άλλους χριστιανους φοιτητές από όλον τον κόσμο και τέλος να χαρείς τη παρέα με άλλους φοιτητές και να οραματιστείς μαζί τους. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!!!


bottom of page